My favourite colour is September.

SPLEŤ SLOVNÝCH SPOJENÍ A ZOZNAM VECÍ, PRE KTORÉ MILUJEM JESEŇ

September. Prvý a najmilovanejší mesiac jesene. A to len z čisto neobjektívneho dôvodu mojich narodenín.

Pomaličky vyťahujem svetre a po párnych a nepárnych dňoch striedam čiapku so šálom. Ešte nie je zima (myslím tým ročné obdobie, nie počet stupňov, lebo ten by na to niekedy možno už aj bol), takže si nemôžem dať oboje naraz. V šatníku sú už aj všetky tie chutné bundičky, nóbl trench coaty, čižmičky a klobúky! A, samozrejme, rúže tmavých odtieňov. Bez bordových pier ani na krok.

Čas horúcich nápojov. Samozrejme, na prvom mieste kofeínových, keďže dni sú kratšie. Ale povolené sú všetky. Aj všetky druhy horúcej čokolády, chai latte a všetkého čo má nádych škorice alebo pumpkin spice príchuť a je ideálne podávané v červenom hrnčeku s objemom tri litre. A polievky sa rátajú tiež! Tie rozhodne nie sú nikdy na zahodenie.

Október. Druhý obľúbený mesiac jesene. Pochopiteľne. A nie len preto, že mám meniny. Aj keď vďaka tomu si už robím celkom slušné zásoby čokolády ešte pred Mikulášom.

Jeseň je v plnom prúde. Parky zožltli a ulice sa začervenali. Listy nenápadne praskajú pod nohami. Niekedy ma ráno pri jazde električkou osvetľuje slnko, inokedy mám problém v hmle vystúpiť na správnej zastávke. Mesto je opäť iné a mňa znova raz prekvapilo. Znova raz som sa doňho zamilovala.

A ešte predtým ako začnú strašiť Vianoce sú tu ešte prespaté sobotné rána, knižné burzy, halloweenske párty…  A dobrý dôvod utiecť od povinností, ktoré sa práve začali. Najlepšie do iného mesta, kde bude jeseň ešte krajšia.

Autor:

mermaidsdrinkcoffeetoo

architecture lover, caffeine addicted, vegetarian, beginning model, spontaneous mind, adventurer, with heart of a traveller

Pridaj komentár